Het Ontstaan

De naam RiMaCo is de oude naam van de drukkerij die mijn ouders in 1970 in Raalte zijn gestart. Deze naam is opgebouwd uit afkortingen van de kindernamen uit ons gezin. Mijn vader was van oorsprong letterzetter. Een oud beroep waar met gebruik van loden letters werd gedrukt. Toen ik 15 was ben ik bij hen in loondienst gegaan en heb daar de beginselen van het grafische vak geleerd.
13 Jaar later zette ik mijn passie voort in Friesland.

Omdat er in de jaren ’90 flink werd geautomatiseerd moest er bijgeschoold worden want er kwamen er veel nieuwe technieken. De grafische industrie maakte enorme sprongen, zo is het digitaliseren en web-to-print niet meer weg te denken. Met mijn ervaring en kennis uit de afgelopen 45 jaar, ben ik in april 2016 als zelfstandige actief de arbeidsmarkt op gegaan, onder de naam RiMaCo, die voor mij veel herinneringen oproept en waar ik erg veel aan te danken heb.

De meest geschikte toevoeging zou advies bureau kunnen zijn. Echter om beter uit te drukken waar de werkzaamheden uit bestaan, is er voor de woorden druk en print gekozen.

De slogan: Grafisch Manager van A tot Z onder het logo, houdt alle mogelijkheden in. Wij kunnen namelijk op (bijna) alles, iets voor u laten drukken of printen. We coördineren moeiteloos uw opdrachten vanaf het eerste gesprek tot aan het af te leveren eindproduct.
(foto ® Raalterclopedie)

Hoe werken wij

Alles gebeurd vanuit van uit huis, telefonisch of via de mail.
Geen duur kantoorpand, geen personeel. Het bespreken van offertes en opdrachten gebeurd op het door u gepaste tijdstip en indien gewenst op uw eigen werkplek, 1 op 1 met de klant.  U hoeft de deur niet uit en kunt na afloop direct weer door met uw eigen werkzaamheden. Uiteraard staat bij ons de koffie ook klaar als u toch toevallig in de buurt bent. 

Tijd is kostbaar, vandaar dit concept.

Wij luisteren naar uw vraag en schatten dan vrijwel direct in of de opdracht geschikt voor ons is. In sommige gevallen krijgt u het eerlijke advies om rechtstreeks naar de leverancier te gaan. Daarin wordt u dan uiteraard goed begeleid. Natuurlijk hopen we ook dan op een langdurige samenwerking.

U hoeft niet meer op zoek naar verschillende leveranciers, want RiMaCo druk en print biedt u een totaalpakket op het gebied van: ontwerp, druk- en printwerk, buitenreclame, belettering, kleding, presentatie- en promotiemiddelen. Ook autobelettering en car-wrapping hebben we al meerdere keren mogen afleveren.

Door de jaren heen is er heel veel kennis vergaard.  Daar waar het antwoord mist, denken de leveranciers graag mee om de juiste oplossing te vinden voor elke aanvraag. We maken duidelijke afspraken over prijzen, deadlines en levering. We doen niets zonder dat u helemaal tevreden bent. Elke opdracht wordt met de grootst mogelijke zorg verwerkt.  Daarnaast hanteren een we een eerlijke prijs- en kwaliteit verhouding.

Een leuk aantal bedrijven, instanties en verenigingen zitten al in het klantenbestand. Ook nieuwe klanten uit elke branche zijn van harte welkom.
We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en soms komen die ineens op ons pad. We blijven vooruitgaan en houden er niet van om achter de feiten aan te hollen.

× Direct contact via WhatsApp